من فقط مجری طرح هستم

ساخت وبلاگ
امسال از روی اجبار کار تدریس را کنار گذاشته و سمت مشاور مدرسه را به عهده داشتم،تجربه خوبی بود ،به اعتقاد خودم قبلا هم مشاور بودیم هم دبیر،امسال اختصاصا مشاور. 

امسال برنامه هدایت تحصیلی(انتخاب رشته)دانش آموزان دوباره به همان روال سابق برگشت،یعنی دوباره دانش آموزان در سال نهم(سوم راهنمایی سابق)انتخاب رشته کردند. 

تفاوت این انتخاب رشته با انتخاب رشته های زمان ما،اینست که برای هر رشته نظری سهمیه دزنظرگرفته شده، 

مثلا از 40 دانش آموز یکی از مدارسی که من حضور دارم،فقط 5 نفر حق انتخاب رشته تجربی داشتند،2نفر رشته ریاضی و سه نفر رشته انسانی!!!!!! 

و 30 نفر باقیمانده اجبارا باید در هنرستان ها ثبت نام کنند!!!! 

دانش آموزانی حق انتخاب رشته های نظری را دارند که در آزمون های مشاوره ای که در طول سال برگزار شد امتیاز بالاتری گرفته باشند. 

آزمون ها شامل آزمون های رغبت،استعداد،و آزمونهای روانی بود که از بین این سه آزمون ،امتیاز آزمون روانی مد نظر نبود. 

گرچه ماهیت آزمون ها خود مشکلاتی داشت،و همچنین به علت کمبود بودجه کیفیت برگه ها پایین بود و مشکل عمده ی دیگری که وجود داشت این بود که بعضی برگه ها ،از مدارس جمع آوری می شد و به مدارس دیگر ارسال می شد،و گاهی دانش آموزان مدرسه اول جواب انتخابی خود را در برگه امتحان نشانه گذاری میکردند،  ودانش آموزان مدرسه دوم هم ، همان جواب را با این دید که جواب صحیح هست انتخاب میکردند. 

اما از این مشکلات که بگذریم ،دانش آموزان اصلا این آزمون ها راجدی نگرفته و با وجود تذکر های لازم،بسیار سرسری از آزمون ها گذشتند. 

و نتیجه این شد که در خیلی از موارد دانش آموزان معدل بالا نسبت به دانش آموزان معدل پایین در آزمون ها ضعیف تر عمل کردند،. 

و بر خلاف سال های گذشته قرار بر این شد امسال معدل ملاک نباشد بلکه نتیجه آزمون ها ملاک برتری باشد. 

و ما گاهی مجبور شدیم دانش آموزی با معدل 17 را به رشته تجربی هدایت کنیم ،در صورتی که دانش آموزی با معدل بالای 19 را گریه و زاری دانش آموز و آه و فغان خودمان به هنرستان ها هدایت کنیم. 

موضوع فقط معدل بالا و پایین نیست،موضوع این است که اکثردانش آموزان بدون علاقه وارد هنرستان می شوند،سال گذشته من مجبور شدم برای تعدادی از دانش آموزان تغییر رشته از هنرستان انجام دهم.سال آینده مشکل دیگری هم خواهیم داشت،اینکه تغییر رشته هم به آسانی انجام نمی شود و تایید لازم دارد. 

از یک طرف بازار کار اشباح شده رشته های نظری را که میبینیم ،فکر میکنیم کار درستی انجام شده که هنرستان ها بیشترین ثبت نام ها را داشته باشند ،و از طرفی بی رغبتی دانش آموزان آدم را غمگین میکند. 

و من که فقط یک مجریِ طرحِ پیشنهادیِ آزمایشی ام ،کلی غصه خوردم که نکند سرنوشت کسی را به اجبار بد رغم زده باشم؟ 

نکند کسی را که میتوانست وکیل زبده ای شود ،به رشته ای فرستاده باشم که درس هایی را بگذراند که از روی اجبار می خواندشان ودو سال بعد یا مجبور شود تغییر رشته دهد یا سرخورده از تحصیل ،ترک تحصیل کند؟  

نکند آینده ی کسی که میتوانست با علاقه پرستار کارایی باشد را با پرستاری که از روی اجبار وارد رشته اش شده را عوض کرده باشم. 

من فقط یک مجری ام ،اما کاش دستم بازتر بود،

سوتیا...
ما را در سایت سوتیا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : maida93a بازدید : 81 تاريخ : سه شنبه 16 شهريور 1395 ساعت: 5:53